Apr 22, 2018 Last Updated 12:00 AM, Mar 27, 2018

ΚΥΠΡΟΣ 6ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 10-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Διαβάστηκε 665 φορές
Βαθμολογήστε αυτή την εκδρομή
(0 ψήφοι)

ΚΥΠΡΟΣ 6ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 10-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Λεμεσός, Λευκωσία , Όρος Τρόοδος , Μονή Κύκκου, Πάφος

 

1η μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ

Αναχώρηση από τους Γαργαλιάνους στις 7 το πρωί.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας .Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο της Κύπρου, όπου ο επισκέπτης μέσα από τις συλλογές του μουσείου μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή μέχρι και την πρωτοβυζαντινή περίοδο .Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια

Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο , διανυκτέρευση !

3η μέρα : ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ - ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος . Χρόνος ελεύθερος. . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα ΛΕΜΕΣΟΣ-ΠΑΦΟΣ-ΛΕΜΕΣΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη πόλη της Πάφου.Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίουφτάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών στο Κολλόσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αι. αλλά το κτήριο που διατηρείται μέχρι σήμερα χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη-βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της ΚΎΠΡΟΥ. Στην συνέχεια περνώντας από τις Αγγλικές βάσεις θα σταματήσουμε για τις φωτογραφίες στην ΠΕΤΡΑ του Ρωμιού όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Συνεχίζουμε την επίσκαψή μας στην στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε περνώντας από την Αγία ΣΟΛΟΜΟΝΗ η οποία θεωρείται ως το παρεκκλήσι των Επτά Κοιμωμένων και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε χριστιανό του Μεσαίωνα. Θα επισκεφτούμε την Επαυλη του ΔΙΟΝΥΣΟΥ με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά .Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριό της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέραΛΕΜΕΣΟΣ Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε.

6η μέρα  ΛΕΜΕΣΟΣ –ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ Μετά το πρωινό, προετιμασία αποσκευών και επιβίβαση στο πούλμαν όπου θα αναχωρήσουμε για τη Λάρνακα. Μια σύντομη στάση στην εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ το Σοφό τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε το17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την ΑΓΊΑ ΤΡΑΠΕΖΑ της εκκλησίας. Μετά την επίσκεψη μας αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση στην ΑΘΉΝΑ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΤΙΜΗ 500 ευρώ το άτομο σε δίκλινο και τρικλινο.

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 650 ΕΥΡΏ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  1. Η μεταφορά από τους Γαργαλιάνους στο αεροδρόμιο και επιστροφή.
  2. Αεροπορικά εισητήρια οικονομικής θέσης Αθήνα –Λάρνακα-Αθήνα
  3. Διαμονή στο ξενοδοχείο TSANOTEL στη ΛΕΜΕΣΟ τριών αστέρων superior .
  4. Πέντε πρωινά σε μπουφέ απεριόριστης ποσότητας.
  5. Πέντε δείπνα σε πλουσιοπάροχους μπουφέδες απεριόριστης ποσότητας.
  6. Ολοήμερη εκδρομή στην Παφο με επίσημο ξεναγό του ΚΟΤ
  7. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο του Κουρίου
  8. Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία
  9. Εμπειρος αρχηγός- ξεναγός του γραφείου μας.
  10. Μουσική βραδιά στο χώρο του ξενοδοχείου με dj και χορό.

Οι πτήσεις είναι με την εταιρεία COBALT  . Αναχώρηση από Αθήνα στις 10/4 ώρα 13.25 το μεσημέρι, οπότε η αναχώρηση από τους Γαργαλιάνους θα είναι στις 7 το πρωί.

Η επιστροφή από την Λάρνακα στην ΑΘΉΝΑ είναι 21.05  το βράδυ με ώρα αφιξης στις 22.15. Η επιβίβαση θα είναι άμεση για την επιστροφή. Οι ώρες πτήσεων είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει κάτι ιδιαίτερα στην επιστροφή.

Επίσης η εκδρομή είναι υπολογισμένη με μικρότερο αριθμό 20 ατόμων. Σε περίπτωση που μειωθεί ο αριθμός τότε θα αυξηθεί λίγο η τιμή, ΔΙΌΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΑΠΌ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΘΗΝΑ θα πληρώσουν 450 ευρώ.

Kalkavoura Travel

Πρακτορείο: Kalkavoura Travel
Τηλέφωνα: 2763023805 - 6972871475
Email: info@kalkavoura-travel.gr
Ιστότοπος: www.kalkavoura-travel.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 31 Μαρτίου 2018 »

Δημοφιλή άρθρα

Facebook

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος