Jul 25, 2024 Last Updated 8:53 AM, Jun 20, 2024

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ: 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Διαβάστηκε 5113 φορές
Βαθμολογήστε αυτή την εκδρομή
(0 ψήφοι)

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ:  29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ αποτελεί μια ξεχωριστή  ταξιδιωτική εμπειρία όλες τις εποχές του χρόνου με τα λαξευμένα σε σπηλιές ξενοδοχεία, τα χρωματιστά αερόστατα και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά αξιοθέατα.

Οι καμινάδες των Νεράιδών είναι η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. 

Οι βραχώδεις αυτοί σχηματισμοί αποτελούν το έμβλημα του τόπου και είναι ορατοί από κάθε σημείο.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς τη θέα αυτών των πέτρινων καμινάδων είναι από ένα αερόστατο….

Και συγκεκριμένα το θέαμα είναι ονειρεμένο όταν ο ήλιος ανατέλλει και το αερόστατο υψώνεται αργά στον ουρανό , ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει τις πανέμορφες κοιλάδες της της Καππαδοκίας να υψώνονται στα πόδια του!

Αυτά και πολλά άλλα συντελούν ώστε το ταξίδι αυτό να αποτελεί κυριολεκτικά ένα …<ταξίδι στο όνειρο..>

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΗΜΕΡΑ 1Η  Αναχώρηση από τους Γαργαλιάνους με προορισμό την ΚΑΒΑΛΑ.

Μέσω Ρίου –Αντιρρίου , ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ και εν συνεχεία μέσω Εγνατίας , με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε στην Καβάλα το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ –ΣΥΝΟΡΑ ΕΒΡΟΥ– ΠΡΟΥΣΣΑ

Νωρίς αναχώρηση για τα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες & έλεγχο διαβατηρίων οδεύουμε για Κεσάνη και θα διασχίσουμε το στενό των Δαρδανελίων μέσω της νέας γέφυρας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ΠΡΟΥΣΣΑ    όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο, στο περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους και την αγορά της Προύσας, η οποία φημίζεται για τα βαμβακερά, τα μαντήλια και τα ασημικά της. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ:ΠΡΟΥΣΣΑ - ΙΧΛΑΡΑ (ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ)- ΚΑΡΒΑΛΗ (Γκιουζέλγιουρτ) – ΜΑΛΑΚΟΠΗ (ΝΤΕΡΙΝΚΟΥΓΙΟΥ)

Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για Καππαδοκία. Θα ξεκινήσουμε με την κοιλάδα της Ιχλάρα (Περίστρεμμα), από τις πιο θεαματικές περιοχές της Καππαδοκίας. Διασχίζεται από τον ποταμό Μελεντίζ Σου, έχει πλούσια βλάστηση και πανύψηλα κιτρινωπά βράχια με σκαμμένες σπηλιές και κατοικίες. Η άγρια ομορφιά του τοπίου, συνδέεται άμεσα με την ιστορία του τόπου. Αυτό το μέρος διάλεξαν για να κατοικήσουν κάποτε εκείνοι που απαρνήθηκαν τον κόσμο, φτιάχνοντας αναρίθμητα παρεκκλήσια, κατοικίες και νεκρικά δωμάτια στην άγρια ερημιά. Αναχώρηση για την Καρβάλη, Γκιουζέλγιουρτ η σημερινή ονομασία της, που σημαίνει όμορφη πατρίδα. Κατά τα οθωμανικά χρόνια ήταν η σημαντικότερη κωμόπολη της περιοχής. Η μεγάλη ακμή και ανάπτυξή της οφειλόταν στην δράση της πολυάριθμης και δυναμικής ελληνικής κοινότητας. Η παλιά πόλη είναι διατηρητέα, με πολλά φαράγγια με εκκλησίες και μοναστήρια. Εδώ θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, που σήμερα είναι τζαμί. Συνεχίζουμε να επισκεφθούμε την υπόγεια πόλη (κατακόμβες), την Μαλακοπή (Ντερίνκουγιού). Είναι σκαλισμένες σε 8 επίπεδα που έχουν σκαφτεί κάτω από την γη, σε 85 μέτρα βάθος. Οι υπόγειες πόλεις χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγια στην εποχή των Αραβικών επιδρομών. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

4η ΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΟ – ΖΑΛΒΕ – ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ- ΓΚΙΟΡΕΜΕ - ΟΡΤΑΧΙΣΑΡ – ΠΡΟΚΟΠΙ.

Πρόγευμα και αναχώρηση για μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή. Πρώτος μας σταθμός  στην μικρή πόλη Αβανο, περνώντας πάνω από τον ποταμό Αλυς (Κόκκινο ποτάμι) που είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Τουρκίας (960χλμ).  Το όνομά του προέρχεται από τις πολλές αλυκές που υπάρχουν στις όχθες του όπως μας λέει ο Στράβωνας. Η  πόλη είναι γνωστή για τα κεραμικά της, μία τέχνη η οποία συνεχίζει να παραμένει ιδία από την αρχαία εποχή, καθώς επίσης για το χαβιάρι που παίρνουν από τα ψάρια του ποταμού, για τα οποία λέγεται ότι είναι ο εφάμιλλο του Ρωσικού… . Συνεχίζουμε για την αρχαία Ζελβε με σπίτια λαξευμένα μέσα  στους λόφους και για το Τσαβουσιν. Εδώ  είναι οι τρωγλοδυτικές κατοικίες, βρίσκονται πιο ψηλά  στο βράχο, γιατί μετά από ένα πολύ μεγάλο σεισμό το 1950, οι κάτοικοι αναγκαστήκαν να ξανακτίσουν τα σπίτια τους χαμηλότερα. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα  με το ίδιο πέτρωμα όπως και τα εγκαταλελειμμένα  και συνθέτουν ένα μεγαλόπρεπες τοπίο δυο όψεων. Συνεχίζουμε για την περιοχή των λαξευμένων μέσα στις πέτρες εκκλησιών που ονομάζεται Ανοικτό Μουσείο Καππαδοκίας. Βρίσκεται στο κέντρο του εθνικού δρυμού του Γκιορεμε (Κοραμα) αι συγκαταλέγεται στον κατάλογο  των μνημείων που αποτελούν Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Οι Βυζαντινοί που αποκαλούσαν την ευρύτερη αυτή περιοχή «Γη των Τρωγλοδυτών», άφησαν στο πέρασμά τους περίπου 300 εκκλησίες κατασκευασμένες από πέτρα και αμέτρητα κελιά που βρίσκονται διασκορπισμένα σε αυτό το τμήμα της κεντρικής Τουρκίας. Ο μοναχισμός στην κοιλάδα ξεκίνησε τον 4ο και διήρκησε μέχρι τον 13ο αιώνα. Επίσκεψη των παλαιών Χριστιανικών λαξευμένων Μοναστηριών. Μερικά από αυτά είναι το Μοναστήρι των Σανδάλων, των Σπαθιών, των Στεφάνων, της Μηλιάς και η Σκοτεινή Εκκλησία (επίσκεψη εξωτερικά). Οι ονομασίες των εκκλησιών δίνονται από τους Τούρκους με περιγραφικά ονόματα. Τα Ελληνικά τα συμπεραίνουμε από τις αγιογραφίες και επιγραφές που βρίσκονται στο εσωτερικό τους. Το Ορταχισαρ, αρκετά μεγάλο χωριό κοντά στον δρυμό του Γκιόρεμε, με βασικό γνώρισμα έναν απότομο βράχο που ορθώνεται πάνω από τα σπίτια, χρησιμοποιήθηκε σαν κάστρο από τους Βυζαντινούς. Παραμένει ένα παραδοσιακό χωριό με φιλόξενους κατοίκους. Η θέα από ψηλά είναι απερίγραπτη. Επιστροφή στο Προκόπι. Ελεύθερος χρόνος στο χωριό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

5η ΜΕΡΑ: ΠΡΟKΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΣΟΣ – (Mustafapasa) – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ- ΠΡΟΚΟΠΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Σινασσο (Mustafapasa). Οι Έλληνες διανοούμενοι έδωσαν στην Σινασσό την τιμητική ονομασία «Αθήναι της Ανατολής» για την ομορφιά και καθαρότητα της Ελληνικής γλώσσας που μιλιόταν εδώ. Οικονομική άνθηση γνώρισε η πόλη χάρη στο εμπόριο. Περίφημο ήταν το χαβιάρι της, τα χαλιά της…Αυτή η εγκαταλελειμμένη Ελληνίδα αρχόντισσα, μαρτυρεί έντονα την ζωή που ζούσε εδώ η ανθούσα ελληνική κοινότητα λιθανάγλυφα ελληνικότατα μοτίβα στην πρόσοψη. Τα περισσότερα από αυτά είναι ακατοίκητα. Κάποια έχουν γίνει ξενοδοχεία, άλλα πουλήθηκαν, ενώ άλλα κατοικούνται από φτωχές οικογένειες Τούρκων, θλιβερά, σκοτεινά και άδεια…

Ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (1725) με την άμπελο να στολίζει την πόρτα του στέκει εδώ μόνος και μεγαλοπρεπής. Λειτουργεί μία φορά τον χρόνο όταν έρχεται εδώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης. αμέσως μετά  θα αναχωρήσουμε για την Καισάρεια και το Καρούμ. Η Κεσάρεια είναι μια σύγχρονη πόλη και  πρωτεύουσα της Καππαδοκίας, γενέτειρα του Μεγάλου Βασίλειου. Θα περιηγηθούμε στην πλατεία Ατατούρκ, Τείχη Ιουστινιανού και Σελτζουκικα τζαμιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

6η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ

Πρωινό και αναχώρηση για το ΕΣΚΙΣΕΚΙΡ. Άφιξη γνωριμία με την πόλη και διανυκτέρευση.

 

7η ΜΕΡΑ: ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την γέφυρα που ενώνει την ΑΣΙΑ με την ΕΥΡΩΠΗ περνώντας έτσι το στενό των ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ ,την ΚΕΣΑΝΗ και θα φτάσουμε στον ΕΒΡΟ με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Συνοριακές διατυπώσεις και κατόπιν αναχώρηση για την ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Διανυκτέρευση.

 

 

8η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

Μετά το πρωινό άμεση αναχώρηση για Γαργαλιάνους. Ο δρόμος της επιστροφής είναι από ΕΓΝΑΤΊΑ –ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ –ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ. Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση θα φτάσουμε στον προορισμό μας το βράδυ.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ –ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

ΤΙΜΗ 700 ΕΥΡΩ το άτομο  σε δίκλινα-τρίκλινα δωμάτια

Επιβάρυνση μονόκλινου 200 ευρώ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  1. Όλες τις μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο όπως στο πρόγραμμα.
  2. Δύο διανυκτερεύσεις στην ΕΛΛΑΔΑ σε ξενοδοχεία 3*με πρωινό.
  3. Πέντε διανυκτερεύσεις στην ΤΟΥΡΚΙΑ σε ξενοδοχεία 4*
  4. Ημιδιατροφή στην Τουρκία
  5. Τις υπηρεσίες ελληνόφωνου ξεναγού ο οποίος θα είναι μαζί μας όλες τις μέρες στην ΤΟΥΡΚΊΑ
  6. Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
  7. Ασφάλεια εκδρομής

 

 

ΔΕΝ περιλαμβάνει εισόδους σε αρχ. Χώρους-μουσεία , ποτά στα γεύματα,

Γεύματα στην Ελλάδα, βόλτα με το αερόστατο.

ΕΠΙΣΗΣ το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να αλλάξει χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι από αυτό.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ :ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Η

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024.

ΕΞΩΦΛΗΣΗ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΛΟΓ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ <ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 24>.

GR 5701713420006342138546586

Kalkavoura Travel

Πρακτορείο: Kalkavoura Travel
Τηλέφωνα: 2763023805 - 6972871475
Email: info@kalkavoura-travel.gr
Ιστότοπος: www.kalkavoura-travel.gr

Δημοφιλή άρθρα

Facebook

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 22 επισκέπτες και κανένα μέλος